fbpx

Promovare ONLINE

Promovare online- repere generale

  Promovarea online este esentiala in evolutia si succesul unei afaceri, avand in vedere ca metodele online de promovare contribuie la cresterea numarului de clienti si implicit a vanzarilor. Investitiile  pe care le realizati in promovarea online a firmei au efecte pe termen scurt dar si pe termen lung, contribuind la dezvoltarea brandului de-a lungul timpului. 

promovare online - MCGM Web Design Ploiesti

Promovare online prin mijloace performante

In functie de domeniu sau de activitate, de competitie si de obiective, se vor alege cele mai potrivite canale digitale

Campanii Google Ads

Prin intermediul campaniilor Google Ads, esti prezent in cautarile potentialilor clienti, atunci cand acestia cauta pe Google produsele sau serviciile pe care la oferi.

Servicii SEO

Search Engine Optimization (SEO) face parte din mixul de marketing online si este unul dintre cele top 3 canale de marketing pentru Romania, ca nivel de trafic, useri si vanzari. SEO este poate cel mai complex mix de lucruri de facut si strategii de implementat ca sa functioneze optim.

Campanii Facebook Ads

O campanie de promovare Facebook este o publicitate platita prin intermediul careia mesajele tale ajung la public tinta dorit, la cei care au conturi si utilizeaza retelele de socializare Facebook si Instagram.

Content marketing

Content Marketing - sau Marketing-ul prin continut media - este una din cele mai populare si eficiente strategii de promovare la acest moment. Presupune crearea si distribuirea de continut valoros, relevant si consistent, pentru a atrage publicul tinta.

Email Marketing

Indiferent de numarul de utilizatori din baza de date, trimiterea catre audienta a cel putin un email prin care se ofera detalii despre noile produse, despre oferte, concursuri cat si alte detalii ce i-ar putea interesa, este foarte importanta.

Social Media

Social media marketing sau SMM este o formă de internet marketing care foloseste capacitatea canalelor de mass-media sociale si aplicatii web (Apps) pentru a genera interactiune (engagement) și distribuire (social shearing) pentru a creste vizibilitatea si constientizarea unui brand.

“Dacă compania dumneavoastra nu este sustinută de un marketing online eficient si dinamic, tendinta sa va fi întotdeauna în jos”                                                                                                                         Genís Hayes

Promovare online - intrebari frecvente

Cea mai buna strategie de promovare online a unui produs sau a unui serviciu este reprezentata de un mix de marketing eficient. O agentie de publicitate full service va poate pune la dispozitie tot ce aveti nevoie.

Pentru ca ne raportam la publicul tinta din tara noastra, cele mai importante canale de promovare pe care le puteti combina in strategia de promovare aleasa sun SEO, Facebook Ads si Google Ads.

Orice strategie de promovare a unui produs sau a unui serviciu, nu va functiona daca nu va cunoasteti audienta. Analizati publicul tinta din mai multe puncte de vedere: date demografice, date geografice, interese. Cu cat analiza este mai avansata cu atat rezultatele vor fi mai eficiente.

Crearea unui produs atractiv cat si analiza pietei tinta stau la baza strategiei de promovare, iar alternativele sunt urmatoarele:

  • Strategii de penetrare a pietei;
  • Strategii de mentinere a pozitiei pe piata;
  • Strategii de consolidare a pozitie de lider;
  • Strategii de crestere a cotei de piata

Promovare online prin Facebook

     Platforma cu aproximativ un milliard de utilizatori activi zilnic, persoanele fizice si numeroase business-uri îsi desfăsoară o bună parte din activitate pe aceasta pltforma. Publicitatea, promovarea produselor si a serviciilor către un public larg sunt câteva dintre beneficiile pe care această platformă le poate avea pentru afacerea ta.

Promovare online prin Instagram 

Considerată platforma cu cea mai rapidă crestere îti oferă următoarele avantaje:
– conectează oamenii cu ajutorul story-urilor,
– continutul vizual este esential pentru o strategie de marketing online,
– poti ajunge la foarte multi oameni si la publicuri tintă mai usor,
– este o platformă prin care se obtine o interactiune mai bună cu comunitatea,
– are numeroase tool-uri utile,
– este usor să îti urmăresti concurenta.

• Engagement Strategies – reprezinta interactiunea si implicarea publicului în activitatea brandului prin prezentarea produsului si promovarea acestuia într-un mod interactiv;
• Posting Frequency –  postează frecvent pentru ca publicul tinta să poată interactiona cu produsele sau serviciile tale tinand cont de calitatea postarilor;
• Consistent Branding – crearea notorietatii brandului, astfel incat sa te diferentiezi de celelate companii care sunt îndreptate către aceeasi piată si orientate după acelasi public tintă;
• Social Media Integration – conectarea brandului si eforturilor de marketing cu publicul;
• Social Media Analytics – îmbunătătirea performantelor cu ajutorul analizelor si rapoartelor.

MCGM Web Design vine in intampinarea ta cu servicii web si promovare online, dar si cu o echipa formata din profesionisti care se va ocupa de succesul afacerii tale.